Zoektocht naar de beste kast

 
Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik niet zoveel te zeggen over de smaak van de kasten die ik in mijn kamer had. Nu dat ik op mijzelf woon, is daar veel meer ruimte voor. Zoals in een eerdere blog artikel ‘Je huis inrichten: waar moet je beginnen?’, vertelde ik dat je het beste bij één kamer kan beginnen, en dan volgt de rest van het huis.
 
Als ik zou willen investeren in iets voor mijn huis, dan zou het kasten zijn. En dan kasten in alle vormen en maten. Kasten zijn ten eerste bedoeld om spullen op te bergen, maar ik zie kasten als meer dan een opbergplaats. Kasten zijn deel van je interieur. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om je kast in te laten bouwen, ik dacht er vanochtend aan, en ik vond het leuk om mijn zoektocht te delen.
 
Ik heb op dit moment drie, eigenlijk vier, kasten in mijn slaapkamer. Waarom vier? Omdat het kan, niet omdat ik het mooi vind. Na de verhuizing heb ik alles gewoon neergeploft en er sindsdien niet meer naartoe gekeken. Eigenlijk drie ‘echte’ kasten, omdat mijn vierde kast een best wel lelijke hangrek is met een plastic hoes eromheen. Niet echt een kast, meer een stalen rek met als decoratie een witte hoes. Tijdelijk, ja ik moet eigenlijk een vervanging zoeken.
 
De andere drie kasten: twee simpele open kasten, één voor mijn make-up en haar spulletjes en één voor mijn schoenen. De derde kast is een ingebouwde kast in een nis. Die zat er al in toen wij hier naar toe verhuisde. Niet zo charmant, best wel oudbollig. Ik ben er alleen niet zo goed in om kasten te kiezen die goed bij mijn interieur passen. Daar zou ik wel advies over willen hebben. Ik kies mooie kasten, maar zij passen vervolgens niet echt bij mijn interieur.
 
Ik zou heel graag een inloopkast willen hebben, en dan bedoel ik niet zo’n grote inloopkast die je wel eens gezien hebt bij Carrie van Sex and the City, maar een simpele, maar ruim-ogende inloopkast. En dan het liefst van die mooie, moderne schuifdeuren. Mijn kledingkast zal georganiseerd zijn en verschillende vakken en laatjes voor andere kleding items en accessoires.