08
May
2023
De oplossing voor vervelende insecten
Horren

De oplossing voor vervelende insecten

V, van Dillen

De oplossing voor vervelende insecten

Ben jij het zat om elke zomer last te hebben van vervelende insecten die je huis binnendringen? Dan is het tijd om kennis te maken met horren. Horren zijn de perfecte oplossing om insecten buiten te houden en tegelijkertijd frisse lucht binnen te laten. In deze vrolijke blogpost delen we alles wat je moet weten over horren en geven we je tips voor het kiezen van de juiste horren voor jouw huis.

De zomerse overlast van insecten. De zomer is het seizoen van zon, zee en strand, maar helaas ook van insecten. Muggen, vliegen en andere vervelende beestjes kunnen je zomerplezier flink bederven. Gelukkig zijn er horren die je kunnen helpen om deze beestjes buiten te houden en tegelijkertijd van frisse lucht te genieten. In deze blogpost laten we je kennismaken met de verschillende soorten horren en geven we je tips voor het kiezen van de juiste horren voor jouw huis.

Wat zijn horren?

Horren zijn raam- of deurpanelen die zijn ontworpen om insecten buiten te houden terwijl je toch frisse lucht binnenlaat. Er zijn verschillende soorten horren beschikbaar, waaronder raamhorren, deurhorren en plissé horren. Raamhorren zijn ontworpen om je ramen te kunnen openen en te voorkomen dat insecten naar binnen vliegen. Deurhorren werken op dezelfde manier, maar zijn ontworpen voor deuren. Plissé horren zijn een modernere variant van horren en zijn gemakkelijk op te vouwen wanneer je ze niet gebruikt. Daarnaast hebben ze ook een luxe uitstraling en zijn enorm gebruiksvriendelijk. De plissé horren zijn namelijk zo ontwikkeld dat het wel tegen een stootje kan.

Voordelen van horren

Horren hebben veel voordelen. Ten eerste houden ze insecten buiten, waardoor je binnen kunt genieten van frisse lucht zonder gestoord te worden door muggen en vliegen. Ten tweede kunnen horren helpen om allergieën te verminderen doordat ze pollen en andere allergenen buiten houden. Je hebt speciaal pollenwerend gaas of nanovezelmembraam gaas. Nanovezelmembraam gaas houdt vieze lucht buiten en laat zuurstof binnen. Ten derde zijn horren een duurzame oplossing voor insectenoverlast, omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Raamhorren

Raamhorren zijn een van de meest populaire soorten horren. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te verwijderen en kunnen worden gebruikt op verschillende soorten ramen. Er zijn verschillende soorten raamhorren beschikbaar, waaronder vaste raamhorren, inzethorren en rolhorren. Vaste raamhorren zijn permanent geïnstalleerd en kunnen niet worden verwijderd, terwijl inzethorren en rolhorren gemakkelijk te installeren en te verwijderen zijn.

Deurhorren

Deurhorren zijn ontworpen om insecten buiten te houden terwijl je de deur open laat staan. Er zijn verschillende soorten deurhorren beschikbaar, waaronder schuifdeurhorren, plisse deurhorren en roldeurhorren. Schuifdeurhorren zijn ontworpen om over de der te schuiven, terwijl plisse deurhorren en roldeurhorren gemakkelijk op te vouwen zijn wanneer ze niet in gebruik zijn. Bij het kiezen van de juiste deurhor is het belangrijk om te letten op de breedte en hoogte van de deuropening en het gewenste type hor.

Plisse horren

Plisse horren zijn een moderne en stijlvolle oplossing voor insectenoverlast. Ze zijn gemakkelijk op te vouwen en nemen weinig ruimte in beslag wanneer ze niet worden gebruikt. Plisse horren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en kunnen worden gebruikt voor zowel ramen als deuren. Een voordeel van plisse horren is dat ze niet in de weg zitten en je er gemakkelijk doorheen kunt lopen. De plissé hordeuren zijn te monteren zonder te hoeven boren, hierdoor is het ook geschikt om te gebruiken in aluminium of kunststof kozijnen.

Tips voor het kiezen van horren

Bij het kiezen van horren voor jouw huis is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Allereerst moet je het juiste type hor kiezen voor de gewenste locatie, of het nu om ramen of deuren gaat. Hierbij kijk je ook of het raam of de deur naar binnen of naar buiten opent. Dit heeft van invloed welk hor je kan gebruiken. Ten tweede moet je de juiste maat kiezen voor de openingen waarvoor de horren bedoeld zijn. Meet de openingen zorgvuldig op voordat je horren aanschaft. Ten derde moet je letten op de kleur en stijl van de horren, zodat ze goed passen bij de rest van je interieur.

Installatie en onderhoud

Het installeren van horren is over het algemeen eenvoudig en kan meestal worden gedaan zonder professionele hulp. Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig volgt en de horren op de juiste manier installeert om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Horren hebben meestal weinig onderhoud nodig, maar het is belangrijk om ze af en toe schoon te maken om ervoor te zorgen dat ze goed blijven werken.

Conclusie

Horren zijn de perfecte oplossing voor insectenoverlast tijdens de zomermaanden. Ze houden insecten buiten terwijl je frisse lucht binnenlaat en verminderen allergieën door pollen en andere allergenen buiten te houden. Er zijn verschillende soorten horren beschikbaar, waaronder raamhorren, deurhorren en plisse horren, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Met deze tips kun je de juiste horren kiezen voor jouw huis en genieten van een insectenvrije zomer.

Hamstra-Plissehor-Allure-product-2-min%20100%20x1000