21
Oct
2022
COREtec XL-END De extra lange plank
Vloeren

COREtec XL-END De extra lange plank

V, van Dillen

Alle PVC vloeren uit deze collectie zijn maar liefst 2.10 meter lang en 15 mm dik. De vloeren zijn extra dik doordat ze voorzien zijn van een 0.8mm dikke slijtlaag en een Sound Core. De extra dikke slijtlaag zorgt ervoor dat de PVC vloer valt in een categorie die bestendig is tegen zeer intensief voetverkeer zoals in bedrijven, scholen of winkels. De Sound Core zorgt ervoor dat het geluid extra gedempt wordt. Hierdoor klinkt de vloer net als een massieve houten vloer.

Eenvoudige plaatsing

De vloeren zijn voorzien van een klikverbinding waardoor de planken eenvoudig aan elkaar geklikt kunnen worden. De vloer is voorzien van een aangehechte kurken ondervloer. Er is bewust gekozen voor het materiaal kurk. Kurk is namelijk warmer, stiller en gemakkelijk te plaatsen op harde ondergronden. De kurken onderlaag kan ook verschillende imperfecties opvangen, waardoor de vloer op vele verschillende ondergronden geplaatst kan worden. Daarnaast is kurk een enorm duurzaam product. Kurk wordt geoogst uit de kurkboom en kan elk decennium opnieuw worden geoogst zonder de boom te beschadigen. Ben jij van plan de vloer zelf te leggen? Bekijk onderstaande installatie film!


De houtstructuur creëert een levensecht effect

COREtec heeft extra geïnvesteerd in het nabootsen van een massieve houten vloer met een PVC vloer. Door het reliëf wat in de vloer gemaakt heeft de vloer de uitstraling van een echte houten vloer, in combinatie met de Sound Core klinkt de vloer ook als een echte houten massieve vloer. Maar de vloer heeft de voordelen van een PVC vloer. Namelijk dat de vloer goed te combineren is met vloerverwarming of vloerverkoeling. De vloer heeft namelijk een warmte weerstand van 0.110 m² K/W. Dit blijft ruim onder de maximaal aan te raden warmte weerstand van 0.140 m² K/W in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast is de vloer 100% watervast. Je hoeft je geen zorgen te maken als er iets omvalt of als je hond lekker slobbert van de waterbak.

Zeven uiteenlopende kleuren

De XL-END collectie heeft maarliefst zeven kleuren in de collectie. Als je opzoek bent naar een lichte frisse kleur, dan kan je kiezen voor de Kantara. Een donkere warme vloer, is bijvoorbeeld de Fonteneau. Op onderstaande afbeelding zie je de Windsor.

COREtec-XL-ENDKijk ook eens op