01
Sep
2015
Waar moet je beginnen
Interieur

Waar moet je beginnen

V, van Dillen

Je huis inrichten. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht. Ik heb altijd bij mijn ouders gewoond, en ik heb nooit op mij zelf gewoond. Mijn oude kamer heeft nog steeds een baby roze behang, met van die schattige beertjes die honing eten. Ja, precies ik heb dezelfde behang gehad sinds ik tien was. En ook dezelfde binnendeuren en kasten. Ik had zelfs nog een oude tapijt met een print van een klein stadje waar je met je speelgoed autootjes overheen kon rijden. Ik heb er dus echt nooit over nagedacht. De interieur bij mijn ouders was bijna zelfsprekend, iets wat iedereen heeft, wat gewoon bij je huis hoort.

Ik woon nu samen met mijn vriend en wij zijn onlangs verhuisd. Het was een huur huis, en de plek was niet al te ideaal. Het behang, de kleuren, de gordijnen in het oude huis waren zó niet mijn smaak, dat het mij opeens opviel hoe ik mij ergerde aan het interieur. Ik wilde het graag veranderen, maar het was maar tijdelijk waar wij woonden. Dus ik heb nooit echt de moeite erin gestopt. Onze huidige plekje is vele malen kleiner dan onze vorige huis. Ik voel mij veel meer thuis op deze plek. En ik merk dat ik veel meer zin heb om ons huisje leuk in te richten. Er is hier ook veel meer ruimte voor eventuele schuifdeuren en inbouwkasten.

Wij zijn op dit moment druk aan het werk, maar als ik er de tijd en de ruimte voor heb, zou ik graag mijn huis willen inrichten. Mijn ouders hebben altijd laminaatvloeren gehad, dus het lijkt mij ook leuk om laminaatvloeren te plaatsen. Maar waar moet ik beginnen? Een vriendin vertelde laatst dat het een goed idee is om eerst te beginnen met één kamer en vervolgens vanuit deze kamer de rest van je huis in te richten. Een super goed idee toch? Anders raak je overweldigend van hoe alles met elkaar moet matchen enzovoort. Oké, ik ga nu mijn wensen en dromen vertellen. Ik weet nog niet hoe en wanneer ik het ga doen.

Daar gaatie dan. Ik denk dat ik wil beginnen met onze slaapkamer. Ik denk dat ik en mijn vriend ongeveer dezelfde smaak hebben qua interieur. Wij houden allebei niet van kleine frutsels en losse dingetjes, maar van strak, maar tegelijkertijd ook knus. Eigenlijk een beetje twee tegenpolen: knus en strak…. Ik houd van neutrale kleuren. Ik houd niet van felle kleuren zoals rood en geel. Ik wil gebruik maken van antieke houten tafels en nachtkastjes en alles zo neutraal mogelijk. Dus veel gebruik van wit. Ik houd ook niet van te donkere kleuren, dus ik wil geen zwarte kleuren in mijn slaapkamer. En voor de rest heel simpel. In mijn droom slaapkamer zou ik graag een hangmat of een kleine schommel willen… in ieder geval iets unieks en grappigs dat bij onze karakters horen.

Denk jij ook wel eens om jouw kamer of huis opnieuw in te richten?

huis-inrichtenKijk ook eens op