23
Sep
2022
Dubbele openslaande deuren
Deuren

Dubbele openslaande deuren

V, van Dillen

Dubbele deuren kan je om verschillende redenen toepassen. Om een ruimte af te scheiden of gewoon om een mooi pronkstuk in je woning te maken. Dubbele deuren worden ook wel openslaande deuren genoemd. Voor dubbele openslaande deuren gebruik je eigenlijk altijd stompe deuren. Een opdekdeur kan ook gebruikt worden als dubbele deur, maar deze kunnen niet voorzien worden van een kantschuif en dus niet vastgezet worden. Verder kan je alle deurstijlen gebruiken, industriele deuren, klassieke deuren of landelijke deuren. Dit is geheel afhankelijk van jouw smaak.

Hoe maak je jouw dubbele binnendeuren set compleet?

Je begint uiteraard met een deur uitkiezen. Dit kan een deur met glas zijn of een paneeldeur. Daarnaast heb je wellicht nog een nieuw kozijn nodig. Dit kozijn heeft een extra lange bovendorpel nodig.
Om je dubbele deur compleet te maken heb je nog een aantal toebehoren nodig. Met een kantschuif zet je de passieve deur vast aan de bovenkant van het kozijn vast en in de vloer. We raden dus aan om twee kantschuifsystemen voor één deur te gebruiken. Naast het kantschuifsysteem wordt er vaak gebruik gemaakt van aanslaglatten. Deze dichten de kier af tussen de twee openslaande deuren. Tenslotte heb je nog een slotgatstopper nodig. Bijna alle deuren worden standaard voorzien van een slotgat, deze kan je opvullen met de slotgatstopper.

Dan heb je nog deurbeslag nodig. Je kan kiezen voor een deurklink in combinatie met een loopslot of een deurgreep in combinatie met een rolslot. Voor stompe deuren gebruik je eigenlijk altijd RVS kogellagerscharnieren of zwarte kogellagerscharnieren.

Hoeveel scharnieren heb je nodig om een stompe deur af te hangen?

Bij stompe deuren worden geen standaard afmetingen aangehouden wat betreft de scharnierhoogtes, in tegenstelling tot opdekdeuren. Ook is er geen standaard regel hoeveel scharnieren je gebruikt bij een stompe deur. Je zou kunnen zeggen dat je bij een stompe deur altijd drie scharnieren gebruikt. Een lichte deur, zonder glas, tot een hoogte van 211.5 zou in principe ook opgehangen kunnen worden met maar twee scharnieren. Een deur met glas is toch alweer een stuk zwaarder, dan adviseren we toch om drie scharnieren toe te passen.

dubbele-openslaande-deurenKijk ook eens op