09
Dec
2022
PVC vloeren
Vloeren

PVC vloeren

V, van Dillen

PVC vloeren worden steeds populairder. Maar wat is een pvc vloer eigenlijk en waarom is het zo populair? PVC is de afkorting van polyvinylchloride, dit is een synthetische stof. PVC is zachter dan de harde toplaag van laminaat, dit zorgt er mede voor dat het loopgeluid lager is en het zachter aanvoelt aan je voeten.

PVC vloer zet minder uit dan een laminaatvloer

Een ander voordeel van PVC is de mate van uitzetting ten opzichte van laminaat. Een laminaatvloer moet zwevend gelegd worden met een vrije ruimte van 7 mm tussen de vloer en muren/kozijnen. PVC vloeren die zwevend gelegd worden met een kliksysteem is deze zwelruimte 3 mm. Vast gelijmde PVC vloeren kunnen zonder enige speling gelegd worden, maar is niet ons advies.

Zorg voor een vlakke ondergrond voor een PVC vloer

Een nadeel van een PVC vloer is dat de ondergrond waarop de PVC vloer geplaatst wordt geheel glad en vlak moet zijn. Ieder oneffenheid wordt zichtbaar door de PVC vloer heen. Egaliseren van de ondergrond wordt bijna altijd aangeraden. De gemiddelde prijs voor egaliseren is € 7.50 m². Om dit te voorkomen is er een PVC vloer met een aangechte ondervloer uitgevonden. Merken zoals COREtec of Douwes Dekker hebben deze vloeren in de collectie.

Een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming

PVC vloeren kan je ook bijna altijd combineren met vloerverwarming of vloerverkoeling. Belangrijk om hierbij in de gaten te houden is de warmte weerstand. Hoe lager deze weerstand, hoe meer je rendement van je vloerverwarming of vloerverkoeling hebt. Er wordt aangeraden om altijd onder de warmteweerstand van 0.140 m² K/W te blijven. Bijvoorbeeld de COREtec Pro Plus collectie heeft een warmte weerstand van 0.027 m² K/W, hiermee blijf je ruimschoots onder de grens van 0.140 m² K/W

coretec-essentials-1500-180-glad-great-northern-oak-sfeerKijk ook eens op