26
Jul
2022
Deurklink
Deurbeslag

Deurklink

V, van Dillen

Er is een ruime keuze aan het soort deurklink dat jij combineert met de deur. Er bestaand moderne zwarte of goudkleurige deurklinken. Hiermee ga je helemaal mee met de trends van het moment. Maar je kan ook kiezen voor een sierlijke of landelijke deurklink. Deurklinken zijn er ook in het chroom of mat rvs.

Deurklink in jouw stijl

Als je de keuze gemaakt hebt voor de kleur van jouw deurklink. Dan ga je na of je een deurklink op rozet, langschild of minirozet wilt. Voor industriële deuren kan je uitsluitend gebruik maken van een deurkruk met minirozet.

Zwarte deurklinken zijn de hit van dit moment

Net als de binnendeuren, gaan ook de deurklinken met de mode mee. De mode van dit moment zijn zwarte deuren, maar ook de eiken houten deuren zijn steeds populairder. Een luxe zwarte deurklink of deurgreep maakt deze deur helemaal af. Ook kan je deze deurklink combineren met een zwart insteekslot en zwarte scharnieren. Deurgrepen worden vooral gebruikt bij een schuifdeur. Ook de zwarte en eiken schuifdeuren doen het goed voor maatwerk schuifdeurkasten.

De werking van een deurklink

Een deurklink bestaat altijd uit twee deurkukken voor beide zijden van de deur. Deze twee deurklinken worden verbonden door een vierkante stift. Het insteekslot wordt bediend door de deurklinken. Door de deurkruk naar beneden te duwen bedien je de dagscchoot. De dagschoot is het gedeelte van het insteekslot dat in het kozijn valt. Naast de deurklink en het insteekslot heb je soms ook een toiletgarnituur, cilinderrozet of sleutelrozet nodig. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en het doel van de deur. BIj iedere deurklink heb je bijpassende accessoires.

Deurklink demonteren

Een deurklink vervangen is een mum van tijd gebeurd. Met dit korte klusje geef je je deur direct een hele andere uitstraling. Als je nog een deurkruk moet verwijderen kan je dit doen door met een inbusboutje of pennetje aan de onderzijde van de deurklink deze los te klikken. Het kan voorkomen dat je aan beide zijden van de deur de deurklink moet los klikken. Demonteer de klinken en de vierkante stift. Bekijk hoe de rozetten of schilden zijn bevestigd aan de deur en klik of schroef deze los.

Deurbeslag voor een buitendeur

Ook voor buitendeuren heb je natuurlijk deurbeslag nodig. Afhankelijk van het doel van de deur en hoe je deze gebruikt kan je kiezen voor een klink of knop aan de buitenzijde van de deur. Voor achterdeuren wordt er vaak gekozen voor een klink, voor voordeuren wordt er vaak gekozen voor een knop. Ook buitendeur beslag is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zwart, rvs of messing. Bij je deurbeslag kan je ook altijd een bijpassende brievenbus vinden.

deurklinkKijk ook eens op