19
Jul
2022
Houten schuifdeuren in alle stijlen
Deuren

Houten schuifdeuren in alle stijlen

V, van Dillen

Er bestaan twee uitvoeringen van deuren. Een stompe en een opdekdeur. Iedere stompe deur is geschikt om te gebruiken als schuifdeur. Industriële deuren, loftdeuren of klassieke deuren worden vaak gebruikt als schuifdeur. Voor iedere stijl die je kiest past er ook een mooie laminaat of PVC vloer bij. Een visgraatvloer past bijvoorbeeld prachtig in een klassiek interieur. Tegel PVC past weer mooi samen met de loftdeuren.

Een schuifdeur past bij ieder interieur.

Het is niet mogelijk om een opdekdeur te gebruiken als schuifdeur, ook wordt het afgeraden om een boardpaneel deuren en honingraat boarddeuren te gebruiken. Deze deuren zijn vaak te licht en blijven hierdoor moeilijker op hun plek hangen, ook kan het gaan klapperen door de tocht. Schuifdeuren kan je in verschillende situaties gebruiken. Bijvoorbeeld als je ruimte wilt besparen of als je een ruimte wilt afschermen. De schuifdeur kan een echte blikvanger worden in de ruimte. Op een paar uitzonderingen na, worden alle deuren geleverd met een voorgeboord slotgat. Om dit op te vullen zijn er slotgatstoppers ontwikkeld. Na het aflakken van de deur zie je er niets meer van terug.

Schuifsystemen en schuifdeurkommen of deurgrepen

Om de schuifdeur op te kunnen hangen heb je verschillende items nodig. Een schuifsysteem bestaat veelal uit het railsysteem en de vloergeleider. Een vloergeleider zorgt ervoor dat de deur op de juiste plek blijft en het voorkomt klapperen van de deur. Naast het schuifsysteem heb je ook nog ruime keuze uit deurgrepen of schuifdeurkommen.

Verschillende wijzen van monteren van het schuifsysteem

Er bestaan verschillende typen schuifdeursystemen. Het systeem kan op de wand, in de wand of op het plafond gemonteerd worden. Om te voorkomen dat de schuifdeur beschadigd kan je kiezen voor een sluitvertrager of softclose. CanDo biedt schuifsysteempakketten voor schuifdeuren. Alle benodigde frezingen worden dan in de door jouw gekozen deur gemaakt.

Dubbele schuifdeuren

Het kan zijn dat je kiest voor een schuifdeur omdat er weinig ruimte is. De ruimte die je nodig hebt om een draaideur te openen bespaar je door gebruik te maken van een schuifdeur. Dubbele schuifdeuren kunnen ook mooi zijn. Deze worden veel gebruikt als afscheiding van een ruimte. Dubbele schuifdeuren worden vaak samen gekocht met een aanslaglat. Deze aanslaglat dekt de naad tussen de schuifdeuren af.

Ben je opzoek naar schuifdeuren voor een kast? Kijk dan op onze website voordeelschuifdeurkast.nl

Schuifdeuren op maat

Het advies is dat de deur altijd 10 cm breder en hoger moet zijn dan de opening in de muur. Is de opening in de muur groter, dan kan je ervoor kiezen om een dubbele schuifdeuren of een deur op maat te laten maken. Hiervoor kies je deuren die geschikt zijn voor maatwerk. De schuifdeur wordt dan voor jou op bestelling gemaakt. Is de deur breder dan 93 cm, dan gebruik je een tussenrail.

Binnendeuren

Alle schuifdeuren die wij verkopen zijn enkel geschikt om binnen te gebruiken. Schuifdeuren in de woonkamer, badkamer of in de hal. Een schuifdeur kan op verschillende plaatsen in je woning goed tot zijn recht komen. Wij verkopen geen buitendeuren die geschikt zijn om te gebruiken als schuifdeur.

houten-schuifdeurenKijk ook eens op