02
Aug
2022
Binnendeuren met glas
Deuren

Binnendeuren met glas

V, van Dillen

Door glas te gebruiken in een deur of als wand zorg je ervoor dat je de ruimte licht en ruim laat aanvoelen. Glas wordt ook veel gebruikt in industriële interieurs. Een saaie ruimte kan je zo veranderen in iets speciaals door een binnendeur te vervangen. Dit is een klein klusje en wordt vaak opgevolgd door een nieuwe vloer of een nieuw likje verf op de muur.

Hoe vervang je nou een binnendeur?

Er zijn twee verschillende soorten deuren, opdekdeuren en stompe deuren. Het vervangen van een opdek binnendeur is een gemakkelijke klus en kan door iedereen gedaan worden. De opdekdeuren worden al geleverd met voorgeboorde paumellegaten. De paumelle scharnieren draai je uit de oude deur en in de nieuwe deur. Vervolgens kan je de nieuwe deur zo in het kozijn hangen. Je zet de oude deurkruk en loopslot over, of je kiest voor nieuw deurbeslag. De deur is klaar en je kan genieten van jouw nieuwe binnendeur.

Het vervangen van een stompe deur is iets lastiger. Een stompe deur wordt bevestigd met een aantal schroeven in een bladscharnier. Het bladscharnier moet nog in de nieuwe glazen stompe binnendeur gefreesd worden. Daarna kan je de deur ophangen in het kozijn. Het overzetten van het deurbeslag werkt op dezelfde manier als bij een opdekdeur.

Binnendeuren met glas in lood

Naast blank glas, rookglas en matglas kan je ook nog kiezen voor verschillende soorten glas in lood. Glas in lood geeft de deure en bijzondere en authentieke uitstraling. De glans nuances van het glas, de matte loodstrips en de combinatie van de kleuren glas geeft elke binnendeur een prachtige uitstraling. Het zonlicht dat weerkaats door de glas in lood ramen verlicht de vloer, wanden en meubels met speels schouwspel van kleuren.

Zwarte deuren met glas

Als je denkt aan zwarte deuren, wordt er al snel gedacht aan deuren van staal. Maar er zijn ook veel deuren van hout in plaats van staal. Door de smalle houten roedes en de zwarte verf lijken de deuren net van staal maar hebben de voordelen van houten deuren. Houten deuren kunnen namelijk gemakkelijk in bestaande kozijnen geplaatst worden en zijn een stuk vriendelijker voor je portemonnee. De deuren zijn leverbaar als de opdek of de stompe variant. Zwarte deuren kan je combineren met verschillende soorten glas en verschillende glasverdelingen. De drie- of viervaks variant is veruit de meest populaire glas verdeling. Maar er zijn nog veel meer designs. De deuren kunnen met helder glas (blank glas), getint glas (rookglas) of satijnglas (matglas) geleverd worden. Voordeeldeuren.nl levert Veralux maatwerk zwarte deuren met elk soort glas wat je wenst, iedere gewenste glasverdeling, in iedere afmeting en rondom afgelakt in de RAL kleur naar keuze.

Witte industriele deuren

Naast de zwarte industriele deuren wordt er tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor de witte variant. Doordat de meeste deurkozijnen al wit zijn combineert dit mooi met de witte industriële binnendeur. De witte deur blend in in het interieur. In tegenstelling tot de zwarte deur met glas valt deze minder op. De witte deur kan je combineren met een zwarte minimalistische deurklink of in een witte variant.

Een WC of badkamer binnendeur met glas

Je kan een binnendeuren combineren met matglas als je graag meer privacy wenst voor een ruimte. Bijvoorbeeld bij een WC of badkamer, maar matlgas wordt ook vaak gekozen voor een kast. Het matglas laat wel licht door maar het is geen helder glas waar je doorheen kan kijken. Staat een object vlak achter het glas, zie je hier enkel het silhouet van.

De voor- en nadelen op een rijtje

Glas gebruiken voor een binnendeur kent verschillende voordelen. Het grootste voordeel is de ruimtelijke uitstraling van een deur met glas. Door glas te gebruiken in een deur betrek je een aparte ruimte, zoals de hal, bij de woonkamer. Ook laat helder glas veel licht door waardoor je een donkere ruimte een stuk lichter kan maken. Een ander voordeel is dat er veel verschillende soorten deuren zijn met glas. Je kan kiezen voor een deur die bijna voor 90% uit glas bestaat. Maar je kan ook kiezen voor een deur met een klein ruitje aan de bovenzijde van de deur. Hierdoor heb je toch privacy, maar laat ook licht door. Een ander voordeel is dat er veel verschillende soorten glas beschikbaar zijn, zodat je zelf kan kiezen wat het beste bij jouw smaak en situatie past. Het nadeel van glas is uiteraard dat het breekbaar is. Als je kiest voor glas zal je moeten opletten dat de deur niet te hard dicht slaat. Het is ook zeer belangrijk om de deur op de juiste manier af te lakken. Zo wordt het hout goed beschermt voor warmte, kou en vocht. Dit voorkomt dat het hout kan gaan werken en hierdoor het glas kan breken. Daarnaast is glas ook een kostbaar materiaal. Je zal altijd meer betalen voor een deur met glas dan voor een deur zonder glas.

binnendeuren-met%20-glasKijk ook eens op