06
Sep
2022
Austria deuren
Deuren

Austria deuren

V, van Dillen

Deuren van het merk Austria worden geproduceerd van de beste houtsoorten, verbonden het hoogwaardige houtverbindingen en afgewerkt met een dikke laag grondverf of krasvaste lak. Austria produceert sinds 1953 buiten- en binnendeuren en binnendeur kozijnen voor de Nederlandse markt. Vanaf 2014 is Austria deuren overgenomen en door kennis en inzet uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor de nieuwbouw en deuren specialisten.

Austria heeft een grote diversiteit binnendeuren. Zij hebben zowel stompe deuren als opdek deuren in het assortiment. Austria is uniek in de zwarte klassieke deuren. Dit zijn massieve MDF paneeldeuren voorbehandeld met zwarte grondverf. Naast zwarte klassieke deuren heeft Austria een groot aanbod aan zwarte industriële deuren. Bij deze deuren kan je kiezen voor blankglas, getintglas of paneeldeuren. Hierdoor heb je voor iedere situatie een passende deur. Austria heeft ruime mogelijkheden in maatwerk producties.

Austria binnendeuren

Binnendeuren gemaakt van echt eikenhout. Ook in deze categorie is Austria een koploper. De deuren zijn voorzien van een eiken toplaag verlijmd op een HDF-ondergrond. Deze deuren worden vaak gebruikt als schuifdeur. De deuren worden onbehandeld geleverd. Dit wordt gedaan zodat je de deur nog een beetje kan laten verkleuren door het daglicht. Daarna is het belangrijk om de deur te behandelen met een PU vernis. Naast de barndeuren met een eiken toplaag zijn deze deuren verkrijgbaar in de witte grondverf. De Austria Cabana Blanco collectie.

Voordeuren van klassiek tot een moderne stijl

Naast een groot assortiment aan binnendeuren heeft Austria ook een prachtige collectie aan buitendeuren. Net nieuw op de markt zijn de Austria City Line Stripes. Bijzondere voordeuren voorzien van hardhouten latten van 16 mm dik of van 6 cm dik. Iedereen kent tegenwoordig wel de houten akoestische panelen die aan je muur gemonteerd worden. Met deze panelen als inspiratie zijn deze prachtige voordeuren ontstaan. Naast de bijzondere uitstraling van de deur heeft deze ook een hoge isolatiewaarde en zijn enorm sterk. De deuren zijn opgebouwd uit een Multiplex plaat met een aluminium tussenlaag en isolerende kern. Ook worden deze deuren standaard voorzien van een tochtvaldorpel. Dit zorgt ervoor dat regen en tocht buitenshuis blijven. Dit scheelt ook weer op je energierekening.

Austria biedt uiteraard ook ruime keuze tussen klassieke, landelijke en tijdloze voordeuren. Deze voordeuren zijn gemaakt van hardhout en zijn vanuit voorraad leverbaar.

Austria achterdeuren

Austria heeft terrasdeuren in twee varianten. Deze deuren verschillen in stijlbreedte van 120 mm en 140 mm. De deuren hebben verschillende borstwering hoogtes, deze verschillen van 27 cm hoog tot 92 cm hoog. Naast de terrasdeuren heeft Austria een achterdeur ontwikkeld die perfect aansluit bij de industriële binnendeuren. De Austria Nero Legno Exteriore zijn hardhouten deuren die voorbehandeld zijn met zwart dekkende grondverf en hebben smalle stijlen. Deze deuren worden standaard al voorzien van veiligheis HR++ isolatieglas.

Luxe houten kozijnen

Naast binnen- en buitendeuren heeft Austria ook verschillende hardhouten kozijnen. Niet alleen standaard witte kozijnen, maar ook zwarte kozijnen. Deze kozijnen worden doorgaans gecombineerd met zwarte industriele of klassieke deuren. Je kan kiezen of je de kozijnen met of zonder bovenlicht besteld. Een betaalbaar standaard kozijn is het Basic kozijn. Dit kozijn heeft smalle architraven en is nog niet voorzien van scharnierninkrozingen. In tegenstelling tot een luxer kozijn, het Ecosy kozijn. Deze heeft bredere architraven en wordt luxer afgewerkt dan het Basic kozijn. Ook is dit kozijn standaard voorzien van scharnierinkrozingen wat het montageproces versneld. Het verschil kan je komen bekijken in de showroom in Wormerveer.

Austria deurklinken

Om de deur helemaal compleet te maken heb je natuurlijk ook nog een deurkruk, insteekslot en scharnieren nodig. Austria heeft een grote variatie aan deurkrukken. Deurkrukken in bijzondere kleuren zoals titaan, brons, antraciet of messing. Bij al deze deurklinken is een mooi passend sleutelrozet, cilinderrozet en toiletgarnituur ontwikkeld om de look helemaal af te maken. Jouw oude deur kan je omtoveren tot een stijlvolle deur door enkel het deurbeslag te vernieuwen. Met een kleine ingreep tover je je deur in een handomdraai helemaal om.

austria-deurenKijk ook eens op